1970 yılında Caddebostan’da küçük bir lokanta olarak kurulan SAHAN’ın ilk şubesi 1984’de şimdiki sahibi Tahir Tekin Öztan tarafından Plajyolu’nda açıldı.
Kurulduğumuz günden bu yana ana ilkemiz, Türk mutfağının özünden kopmadan hazırladığımız yemekleri sizlere kusursuz hizmet ve bunun gerekliliği olan gelişim ile birlikte sunmak. Bunu sağlamak için, tüm çalışanlarımızla birlikte iki konudan asla ödün vermiyoruz; birincisi hizmet kalitemiz, ikincisi ürünlerimizin lezzeti. Bu şekilde müşteri memnuniyetini sağlayacağımızı ve ancak bundan sonra gelişim göstereceğimizi biliyoruz.
Bizim için ürün çeşitlerimizin lezzeti kadar müşterilerimize yöresel yemekleri tanıtmak da önemli. Temsilcisi olduğumuz zengin yemek kültürünü, aslını koruyarak sunmak amaçlarımızdan bir diğeri. Hizmet verdiğimiz tüm müşterilerimizin SAHAN’ da geçirdikleri sürede huzurlu, konforlu ve mutlu olmaları bizim için çok önemli. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.
SAHAN, yeme-içme sektöründe Türkiye’de birçok yeniliğin ilk uygulayıcısı oldu. 40 yıllık tarihinde, bugün sıradan gibi görünen fakat uygulandığı dönem için ilk olan pek çok atılım SAHAN tarafından gerçekleştirildi. Restoranlarda bulaşık makinesinin kullanımı, fotoselli musluklar, otomatik kapılar, motorlu taşıtlarla paket servis bu yeniliklerden sadece birkaçı...
SAHAN da çocuklara da ayrı bir önem veriliyor. Yine sektörde bir ilk olarak tüm ölçüleriyle çocuklara göre uyarlanan SAHAN Çocuk Mutfağı’nda minik eller, şeflerin gözetiminde kendi elleriyle yaptıkları sağlıklı yiyecekleri tüketiyorlar. Ayrıca oyun alanında, çocuk psikolojisi eğitimi almış gözetmen ve pedagog eşliğinde eğitsel çalışmalar ve neşeli zamanlar geçirebiliyorlar.